Acte al Paranimf de la Universitat de Barcelona

Data: 2 de novembre de 2021

Recull de premsa de l'acte d'inauguració:

Celebrem!

La història de l'Institut Jaume Balmes es va iniciar el 1845. L'any 2020 commemoràvem el 175è aniversari. Enguany ens disposem a celebrar-lo.


Acte inaugural

El dia 2 de novembre va tenir lloc l'acte inaugural de la celebració del 175è Aniversari al Paranimf de la Universitat de Barcelona. Aquest espai representa la vinculació, en diferents moments de la seva història, entre les dues institucions.

Recull de videos de l'acte inaugural:


50 Hores d'Esport

Data: 27, 28 i 29 de maig

L'esport i els seus valors és un distintiu del Balmes. Els dies 27, 28 i 29 de maig de 2022 van tenir lloc les 50 Hores d'Esport per compartir la passió per l'esport.

El cap de setmana començava ja divendres al migdia, amb la ballada multitudinària de bastons al carrer Girona, i seguia amb les 6 hores de voleibol infantils per a l'alumnat de 1r, 2n i 3r d’ESO. Dissabte era el torn de les esperades 10 hores de futbol sala i el torneig 2×2 de voleibol d'adults, i a la tarda es va celebrar la Gran Nit del CORB, que va reunir orientadors i orientadores que no es van cansar de trobar fites per l’Institut i pel barri. Finalment, diumenge la traca final, amb el torneig 6×6 de voleibol, el més multitudinari.

DIVENDRES 27 DE MAIG:

 • De 12h a 14h: Ball de bastons. Aquest any volem ser més de 400 bastoners i bastoneres ballant per la Festa Major al carrer Girona. Exalumnes, ja ho sabeu, també us hi esperem! Feu grups de 8 i ens aviseu!
 • De 15h a 17h: 2x2 Vòlei Petits (1r, 2n, 3r d'ESO).
 • De 16h a 22h: 6x6 Vòlei Petits (1r, 2n, 3r d'ESO).

DISSABTE 28 DE MAIG:

 • De 8h a 18h: Torneig futbol sala
 • De 12h a 18h: 2x2 Vòlei Grans (A partir de 4t d'ESO).
 • De 16h a 24h: Orientació (les diferents proves es podran fer lliurament en qualsevol horari a excepció del rogaine pel Balmes que tindrà hora de sortida entre 20h i 22h)

DIUMENGE 29 DE MAIG:

 • De 8h a 22h: 6x6 vòlei Grans (a partir de 4t d'ESO).

50 Hores d'Esport

Després d'1 any d'espera, ara sí, podem celebrar el 175è de la forma més esportiva. Reserveu-vos el cap de setmana del 27-28-29 de maig, farem una festa de l'esport amb diferents activitats. #UsHiEsperem.

Inscripcions fins el divendres 6 de maig:

 • Volei 2x2: 2€ per esportista (inclou organització torneig, val pel sorteig dels 175 obsequis (dues bicicletes incloses), i 1 val per consumir al bar)
 • Volei 6x6: 5€ per esportista (inclou organització torneig, val pel sorteig dels 175 obsequis, samarreta 50h i bossa d'obsequi per equip)
 • Futbol: 3€ per esportista (inclou organització torneig, val pel sorteig dels 175 obsequis, motxilla i obsequi per equip)
 • Orientació: Gratuït, inclou la possibilitat de fer les 4 proves hi haurà un regal per a totes les esportistes que les acabin)

Nit del Balmes: 26 de maig. Trobada d'antics alumnes i professors

Parlament del Marià Sol a la Nit del Balmes

Accedeix a totes les fotos de la trobada!

El dia 26 de maig de 2022 va tenir lloc la Trobada Intergeneracional (Nit del Balmes), trobada d'antics alumnes, professors i PAS.

Aquest acte del 175è aniversari va ser una jornada on vam compartir les petites històries que han conformat la llarga Història de l’institut. Per això, vam obrir les portes del Balmes a tothom qui ha passat pel centre en algun moment de la seva vida.

Una altra manera de compartir aquestes petites històries és a través dels materials i objectes que es van acumulant amb el temps, així el Balmes es va convertir en museu per una nit, per mostrar a tothom una part del valuós fons que ens ha permès exercir la docència al llarg de 175 anys.

Una nit, no només per a la nostàlgia, sinó també, per posar en valor els records, els fets o els objectes que teníem arraconats, endreçats o, fins i tot, oblidats... per una estona, els hi hem tret la pols i n'hem gaudit.

 • 19h: 64 mil i una nits del Balmes: recorregut històric pel Balmes.
 • 20h: trobada d'antics alumnes, professors i PAS

64 mil i una nits del Balmes

En motiu d'aquest aniversari tan especial el vespre del proper 26 de maig de 2022 a les 19h, farem les 64 mil i una nits del Balmes.

Un grup d'alumnes de 4t d'ESO, dins del projecte d'APSC, i amb la col·laboració del Centre Educatiu del Born, està organitzant una visita molt especial pel centre.

Porten mesos fent recerca en diferents fonts, entrevistant i parlant amb antics professors. I han arribat a la conclusió que ser del Balmes té un component de singularitat. Què fa que el Balmes sigui singular? A partir d'aquesta pregunta visitarem alguns espais del centre on repassarem diferents aspectes.

Si voleu saber que estan preparant haureu de venir el proper dijous 26!


Acte de Cloenda

Els actes de cloenda del 175è aniversari celebraran també els 80 anys de la inauguració de l'edifici l'any 1942. No celebrem la inauguració franquista de l'edifici sinó que volem que sigui un acte d'empoderament de l'edifici que va pagar la República.

També volem que sigui un acte reivindicatiu on els protagonistes seran els membres de l'actual comunitat educativa: professorat, alumnat i famílies.

Farem 2 actes de cloenda:

ALUMNAT-PROFESSORAT: 18 de novembre 2022 De 12.30 a 14.30h i de 17.20 a 18.10h
Projecte Mirades Conscients

FAMÍLIES (OBERT AL PÚBLIC): 14 de desembre 2022 a les 18.30h
Passat - present - futur
 • Acte acadèmic: Glòria Bassegoda (arquitecta) i Daniel Solé (historiador)
 • Exposició